thumb image-post

Ker nočeš izpasti kot slon v trgovini s porcelanom, velja spoznati nekaj plesnega bontona. Ples je delicija, s sabo nosi zgodovino omike in pozna mnogo nenapisanih pravil, ki se jih velja držati. A obenem prinaša tolikšno možnost izbire na dosegu roke.

1. BODI UREJEN

Ko vstopiš v prostor, želiš, da se po tebi pasejo ženski pogledi, zato se potrudi in bodi urejen od čevljev pa do suknjiča. Še bolje, imej svoj unikaten slog. Ne nazadnje tako tudi ti ocenjuješ ženske predstavnice. Pa za božjo voljo, nikar ne pridi v plesni opravi profesionalnih plesalcev, ki sodijo le v dvorano.

2. SMEJ SE IN POSKRBI, DA SE BO TUDI ONA SMEJALA

Nihče ne želi gledati namrščenih in zdolgočasenih obrazov. [Tu si zato, da se zabavaš – in da zabavaš njo]((http://www.markojansa.com/vstani-plesi-z-njo-potem-razmisljaj/). Ni vedno vse v plesnih gibih, tako pa lahko najlažje prekineš zadržanost ob prvem stiku.

3. ČIST, SVEŽE STUŠIRAN IN OČEDEN

To je skoraj samoumevno. Ob tem z dišavo poskrbi tudi za prijetne vonjave, ki dosežejo le tvojo plesalko in ne objamejo celotnega plesišča v oblak dušečih hlapov iz spodnje police supermarketa. Manj je več.

4. BODI DŽENTELMEN, VEDNO

Moški izbirajo ženske za ples, zato odločno stopi do nje in ji ponudi roko ter jo varno povedi na plesišče. Prav tako pa velja, da jo v enaki maniri popelješ nazaj, kjer si jo našel. Ali pa kam drugam, seveda. Med plesom si njen skrbnik, ki jo varuje pred nenadnimi naleti preveč navdušenih posameznikov brez ravnotežnega centra in predvsem njihovih stopal. Si njen ščit, da se lahko čuti varno. Na koncu se ji vedno zahvali za ples!

5. NE GRE ZATE

Plesalka je odraz tvojega vodenja, zato poskrbi zanjo. Za dobro vodenje pa moraš znati dobro plesati in ničesar ne obožujejo bolj od odločnega, pa vendar mehkega vodenja. Tvoja naloga je, da je na plesišču tvoja plesalka videti odlično. Z njo pa še bolj tudi ti. Plesalka je odsev tvojega vodenja.

6. MANJ JE VEČ

Ni ti treba izumljati novih in novih gibov ali kombinacij, ki že mejijo na akrobacije in plesno tekmovanje. Osredotoči se na plesalko in osnove, ki naj odražajo tvoj stil in da je njej udobno.

7. POKAŽI SEBE, IZRAZI SE, BODI SAMOSVOJ

Ne posnemaj nekoga drugega, iznajdi svoj stil in veselje v plesu. To je afrodiziak za ženske. Dodaj k temu še samozavest in le nebo je lahko meja. Vedno bodo boljši plesalci, toda nikoli ne bodo takšni, kot si ti.

8. NE ZAVRNI PLESA - RAZEN ČE NE MOREŠ VEČ STATI

Ne bodi nadut, nikoli. Tu si zaradi plesa in zabave. Hej, odpleši en ples in se zahvali. Daj možnost vsem, da se izkažejo, kot so jo pred tem dale vse tudi tebi, ko si stopical levo in desno in ob tem lovil ravnotežje kot kobacajoč dojenec.

Članek je bil objavljen maja 2015 v Playboyu.