Ko je vstopila, je s svojo prisotnostjo razburkala simetrijo prostora in vnesla vanj neviden kaos. Konstelacija vesolja se je premaknila v levo in ji prepustila prosto mesto - vanj je vnesla enačbo ženskosti in energije, ki je pulzirala iz nje kot hladen veter, ki zaveje skozi prostor.


Preprosto oko ne bi opazilo spremembe, ki naredi, da se srce odpre in začne biti v hitrejšem ritmu. Ki pusti, da se koža naježi, ko stopa mimo, ki samce prisili, da v transu zrejo v njeno telo kot privid, prav tako kot prestrašen jelen zre nepremično v prikazen luči sredi ceste, ne vedoč, da zre sami smrti v oči, ki ga je zapeljala in ga vabi, da še naprej kot okamnel, kot uročen zre v pojav neverjetne lepote. Znala je narediti, da so ženske jezno gledale svoje izbrance, osuple nad njihovo nemočjo in predrznostjo obenem - in se zavedle, kako zares nemočni so.
Prečila je prostor in odločno korakala skozi gnečo teles v temnem klubu, ki so se ji umikali in ji puščali prostor, da je zibajočo čvrsto zadnjico pospremila do šanka na samem robu prostora. Prenekateri vzdih je bilo čutiti, ki se je izvil iz grla, in kot bi obstal v času, je lebdel na glavami moških predstavnikov plemena.
Dihala je skrivnostnost, dihala je svežino, vonj pa je omamno dišal po svobodi.

Z levim komolcem se je naslonila na šank in odrinila poglede, ki so se pasli na njej. Nedostopna in s hladno karizmo jim ni hotela privoščiti poceni brezplačne zabave. Kajti njena cena je bila visoka, zlasti za tiste uboge naivne plezalce, ki so si že sami pri sebi priznali, da je gora njenega obličja in nasmeha visoka, o previsoka zanje in bo plezanje nanjo težko muktrpno delo, polno zavrnitev, odpovedovanja in javne sramote.

Toda takih ni hotela, ta večer si ni želela oboževalcev, ki so se ji vsak dan lepili na njene rdeče podplate visokih pet. Dihala je skrivnostnost, dihala je svežino, vonj pa je omamno dišal po svobodi.

Glasba je utripala v zvokih srca, takšnih, ki potujejo po žilah slehernega in v njem poiščejo koščke strasti, zalezejo se globoko v krvni obtok in se skozi prsi razplamtijo v ogenj. Težak ritem basov je hotel, da se noge začno nemirno premikati, da boki hočejo iskati svoj pristan v drugem skozi ples, gibanje, skozi zrcalno igro ujemanja, česar ni mogoče spraviti skupaj: njo in njega.

Segla si je skozi lase, zrak pa je zavibriral od vzdihov - in pogledala po prostoru. S kotičkom očesa je ujel njen pogled, ko je odhajal na plesišče, in preplavil ga je val vročine od prstov na nogah do glave in se znova vrnil v neznano. Povsem presenečen nad tem, da ga je razkrinkala - tako je verjel - njegovo popolno podobo za javnost, nekoliko raztrgano odsotno, kot pogled večnega upornika - in mu pogledala v dušo.

Skozi tanko steno njene obleke je začutil vonj kože in njeno bitje srca, ki je postajalo vse hitrejše.

Ta je bila razcefrana od preteklih ljubezni, površno zakrpana. Še so zevale rane, ki bi se lahko odprle ob najmanjši ženski radovednosti. Srce težko in okorno. Zbal se je, da je videla v njegovo puščavo, polno ruševin, in tam sredi ničesar prižgala ogenj v osamljenem ognjišču, kjer je še vztrajal žgoči pepel. Težko kolesje njegovega srca se je nenadoma premaknilo v uglajen tek podmazanega dizelskega motorja. Nevidna roka njenega pogleda je v njem prebudila življenje. In takrat je vedel:"Svoje roke bom odpočil na njenih bokih." Zazrl se je v njene oči in njeni boki so se kar sami sebe odprli proti njemu in prsi so mu namenile globok pozdrav. A če ne je ne bo uspel obvladati, bo zgorel v svoji želji in odpihnil ga bo veter njene želje po moškem. Odprta dlan je bila dovolj, da sta se znašla sredi plesišča.

S prsmi sta se povsem zbližala, da je začutil njene kipeče prsi v lahni upornosti. Previdno in s strašno potrpežljivostjo je oblikovala telo, ki leži v njegovih rokah, potila ga je na cesti in v telovadnici, da lahko zdaj sije zdravje in mladostno igrivost in radovedno podarja zaplate golote na ravno pravih mestih - povsem pod nadzorom in vrhunske kakovosti. Naslonjena drug ob drugega je njeno telo kot ulito počivalo v njegovem objemu, prsi pa so se dvigale v ritmu njenega plitkega dihanja, kot bi zadrževala misel, ki jih uhaja v telo in ga dela mehkega, voljnega in sproščenega, kot ni čutila že dolgo. Skozi tanko steno njene obleke je začutil vonj kože in njeno bitje srca, ki je postajalo vse hitrejše. Glavo je že nežno naslonila na njegovo sence in se vdano prepustila, naj jo ples odnese, kamor jo bo vodil po plesišču, naj bo njen vodnik po mirnem morju, polnem čeri moških čevljev in ženskih peta. Zaprla je oči.

Neka skrivna navezanost se skuje v trenutku, ko gibanje dveh teles spremlja glasba in iščeta bližino, kot iz večnosti izgubljeni duši dvojčici. Neizbežno dejanje dajanja daru zaupanja. Položila mu ga je v popolnosti v njegovo naročje - in naj z njim in njo naredi, kar hoče. No, skoraj vse.

V tej razgaljenosti se skriva življenje in narava - njena narava in značaj. Vse, kar je vredno doživeti, podoživeti, okusiti in se dotakniti v igri na tanki meji med klofuto in še tesnejšim objemom pristne naklonjenosti. Predenj je postavila peščeno uro, ki nepovratno odteka - kot odteka njegov čas z njo. Naj ne bo privid, utrinek na brezmejnem nebu, naj vsaj dahne ime, tiste čudežni splet številk, ki ga deli od samote, ko odbije ura 22 in mesto utone v temo, je odzvanjalo v njem, a ga obenem krepilo s samozavestjo in kreativnostjo, ki je nezamenljivo njegova.
A vse je v njegovih rokah. Dobesedno. Ta trenutek tudi ona.

Ko je ves pesek vendarle spolzel skozi špranjo na dno ure, sta se spogledala - nasmeh se je prikradel na njune oči, objem pa ohranil bližino - in le počakala na naslednjo pesem. Nevidna peščena ura pa se je kar sama vračala na začetek.