Prvi sončni žarki so padali skozi strešno okno poletnega dne, dan je bil umit in svež, kot bi odplaknil vso soparo prejšnje noči. Pogledovala si je razmršene lase v ogledalu in si splaknila obraz, nekoliko utrujen, a poln neke svetlobe. Bila je še popolnoma gola, stala je tam pred ogledalom, samozavestna, ponosna na svoje čudovito telo, to jutro ni videla nepravilnosti, ki ji niso dale miru, to jutro je bilo samo njeno. Nasmeh se je prikradel na njen obraz, ko se je spomnila na preteklo noč, strastno predajanje dveh teles v vroči noči. Nobenega sramu ni čutila. In zakaj bi ga. Sredi kopalnice je vendarle našla svoje čipkaste spodnje hlačke in si jih oblekla, modrček pa je visel na vratih, nekje v sobi, kjer je ležalo speče moško telo, pa še preostanek obleke. Hitro se je stlačila vanje še nekoliko prepotena, bosa po tihem pobrala svoje petke in odhitela iz stanovanja. Še pred tem pa hitro načečkala sporočilo na listek in ga pustila ležati ob postelji.
Spomin na ta večer je bil še svež kot prve žemljice iz pekarne ob petih zjutraj – in prav toliko je bila tudi ura, ko je Tina štorkljala domov. Povsem sama je hitela po ulicah domov, spomin na prejšnji večer, poln strasti, pa se je vračal pred njene oči in usta so se kar sama razlezla v širok nasmeh. Ta večer je spoznala, kako čudovito se je prepustiti in biti ženska, navkljub svoji ranljivosti, pustiti, da poletje piše svoje zgodbe. Spoznala je, kako čudovit je lahko ples dveh, ki se ujameta v čisti harmoniji enega večera, in se potem potopita v morje posteljnine. Ga bo še videla. Kdo ve? Glasno se je zasmejala sama sebi in podoživela tiste trenutke …
»Dovolj jih imam, teh moških,« in jezno je odložila telefon na mizo. »Spet neko izgovarjanje, spet me nekdo vleče za nos. In spet ga ne bo. Saj ne da bi bilo kaj resnega ali da bi se iz tega že kaj razvilo, ampak vseeno sem jih že pošteno sita. Ko začutijo, da stvar postane resna, zbežijo. Ma moški so res p…«
Bila je resnično besna, njena prijateljica Eva pa jo je medtem prizanesljivo poslušala in pokušala razumeti. No, pa saj jo je, brezhrbtenični moški so tudi njej že načenjali živce, a je v sebi razvila neko iskreno in naivno občudovanje navkljub vsem napakam, ki so jih krasili.
»Mah, vsi so isti … Ali so mehkužneži ali pa naslednje jutro ne slišiš več za njih in izginejo kot kafra. Kje so pravi moški. Takšni, ki te znajo prijeti točno tam in početi točno to … naslednje jutro pa so še vedno ob tebi,« vse to je zdrdrala z zavidljivo prepričljivostjo, čeprav v resnici ni čutila tako.
Pa sta se spogledali za trenutek in se začeli smejati nad tem in obema je postalo lažje. Odločili sta se, da gresta ta večer ven, za spremembo na ples. Evo je namreč prijatelj povabil na pijačo na trg sredi mesta, kjer naj bi se plesala vroča salsa. Odločili sta se, da bosta tokrat oni tisti, ki bosta izbirali. Ta večer se jima ne bo mogel nihče upreti. Oblekli sta se v lahke in kratke poletne obleke. Tinina je bila nekoliko drznejša, ne nazadnje ni zaman sončila svojega teleščka, da ga bo zdaj zakrivala, zato je oblekla le kratko majčko, ki je komaj prekrivala modrček, da je lahko razkazovala svoj goli rjavi trebušček. Spodaj minikrilo, zares spodaj pa seksi čipkaste brazilke, ki so kukale izpod obleke, vidne le natančnemu moškemu pogledu. In jasno, pete, ki so lepo poudarile njene dolge noge. Imela je kaj pokazati in ta večer bo njen. Eva pa je izbrala lahko črno obleko z odprtim hrbtom, ki se je končala malo nad koleni in čudovite plesne čevlje. Pripravljeni sta bili na večer.
Na trgu se je že plesalo in igrala je živa glasba, vzdušje pa je bilo naelektreno od energije, nasmehov in dotikov, kjer je pač že naneslo. Skoraj vsi so plesali in tudi moški, s katerim sta se dobili ta večer, je Evo hitro potegnil na plesišče, da je Tina ostala sama. Počutila se je nekoliko izgubljeno, kot prestrašena antilopa sredi savane, polne prežečih zob in lačnih pogledov. A obenem jo je ples strašno privlačil. Videti je bil tako strasten in neposreden, moški pa … no, moški, kot se spodobi. Znala je nekaj korakov, v sebi pa skrivala tisto primarno energijo, strast, ki bo vsak hip bušnila na plan. V kotičku desnega očesa je opazila tipčka, ki jo je že nekaj časa opazoval. Njegov pogled jo je prebadal in kot bi videl v njeno notranjost, je kmalu popustila njena drža in iskreno se mu je nasmehnila nazaj. Pa saj se ni hotela takoj izdati, a kot bi njeno telo privlačilo nekaj neznanega, kot bi risalo na silhueti njenega telesa nekaj, kar si ni hotela iskreno priznati. Uf, ko ga je znova pogledala – ni se obotavljal, že je korakal proti njej: dolgi črni lasje so mu padali na ramena, pogled oster kot britev, modre oči, da se v njih izgubiš, pa telo, kot bi ga izklesali posebej zanjo. Črna srajca je razkrivala močne roke in …
»Si za ples,« jo je vprašal.
Njene oči so bile še vedno kot uročene, ni se zmogla dovolj hitro odzvati, saj jo je ta nenadni prihod močno presenetil – toda nasmeha ni mogla skrivati.
Ni čakal na njen odgovor, ampak jo je samo potegnil na plesišče. Ko je stopal pred njo, da si izbori prostor sredi plesišča, si je lahko napasla oči na njegovi čvrsti ritki, jezik pa je sam hotel oblizovati ustnice, da se je zdrznila in se sama sebi le nasmehnila. Hitela se je opravičevati, da ne zna plesati bachate, to je tisti zares strasten ples, v katerem sta telesi povsem prepleteni, v katerem moški vodi igro in ženska le sledi, v katerem je njegova noga med njenima in se rahlo dotika njene sredice ter vodi igro valovanja bokov, drža pa je zaprta in obraza se stikata drug ob drugem. Kar spreletelo jo je od pričakovanja.
»Nič naj te ne skrbi, samo prepusti se,« ji je šepnil v uho, po njej pa se je razlezla toplota povsem do konic prstov na nogah.
Prijel jo je v čvrst objem, jo potegnil bliže k sebi in sta plesala. Tinina začetna zadržanost je hitro splahnela in začela je uživati v plesu. Začutila je neko tesno povezanost, in kako se energija njunih teles pretaka in polni. Bolj in bolj ji je postajal ples všeč in dlje je želel ostati v objemu, v gibanju bokov, kot bi njena ženstvenost počasi plavala na prostost. Samodejno je pokrčila kolena in se lahno usedla na njegovo nogo, medtem ko sta se vrtela po plesišču, da je potovala ter se ves čas stikala, stikala in prekinjala stik – njo pa je bolj in bolj polnila seksualna energija, bolj in bolj je čutila povezanost, njegove močne roke in njegovo spretno gibanje v bokih. Vse to jo je navdajalo z iskrenimi upi po še tudi zunaj plesišča. Še tesneje se je stisnila k njemu, hotela ga je čutiti bliže in bliže, hotela je da jo razdraži do trenutka, ko ne bo več zmogla zdržati, hotela je, da jo prime in drži v svojem objemu. Prepustila je svoje telo njegovim rokam in spustila iz sebe energijo, ki je govorila le o eni stvari. In v istem hipu je začutila na zunanji strani svojega stegna, da tudi on razume in čuti enako. Takrat je odmaknila glavo, da bi ga lahko pogledala v oči, in v trenutku začutila tople ustnice na svojih. Poljub jo je povsem odnesel v stanje hipnega delirija – in je kar trajal in trajal. Nato ji je zašepetal nekaj na uho. Ko je bilo pesmi konec, sta s sklenjenimi rokami le še stekla stran od plesišča med stavbe pregretega mesta in se izgubila med ulice …